Snídaně je základ dne. Někteří z nás snídají, jiní ne. Záleží na tom, kolik máte ráno času, jaké máte zvyklosti a podobně. Někteří nedokáží bez výživné snídaně fungovat, jiní naopak nedokáží jíst dříve, než poledne. Ani jedna varianta není špatně, záleží na tom, co vám vyhovuje. Ovšem platí to, že je dobré ráno něco dobrého sníst a vypít. Dobrou snídani můžete doplnit kvalitní kávou, horkou čokoládou, sypaným čajem nebo ovocným džusem.
Pojďme se inspirovat snídaněmi z různých koutů světa a získejte inspiraci na to, co si ráno dopřát pro dobrý start do nového dne.
Croissant
Toto původem francouzské pečivo je populární po celém světě. Lahodné, křehké, z mírně kynutého těsta, které je tvořeno z velkého procenta másla. Po upečení je těsto tvořeno jednotlivými tenkými vrstvičkami, je křupavý zvenku a měkoučký vevnitř. Croissant si můžete dát na sladko, třeba s džemem, nebo i na slano, například se šunkou, sýrem a zeleninou.
Vafle
Vaflí existuje spousta druhů, původní receptura všem pochází z Belgie. Těsto tvořené moukou, mlékem, vejcem a droždím se upeče ve vaflovači a poté se doplní o to, co má člověk rád. Ať už se jedná o marmeládu, med, ovoce, čokoládu, šlehačku, jogurt nebo cokoliv jiného. Pokud se vám nechce dělat s těstem, můžete si koupit již vafle hotové a jen si je opéct.
Anglická snídaně
Ve Velké Británii je zvykem začít den výživnou snídaní. Nejoblíbenější je takzvaná „anglická snídaně“, která je výživným jídlem, kde jsou zastoupeny bílkoviny, tuky i sacharidy. Maso je zastoupeno párkem, klobáskou nebo slaninou. K tomu se přidají pečené fazole v omáčce a rajčata, ideálně grilované. Nakonec se přidají dvě nebo tři vejce. Někdo preferuje uvařené natvrdo, ale v tradičním receptu se vyskytují vejce smažená. Někdo přidává i grilované houby. Celou snídani pak doplňuje pár kousků čerstvého pečiva.